Cserjék és bokrok

A díszcserjék fásszárú, évelő növények, melyek az év különböző időszakaiban díszíthetnek virágaikkal, leveleikkel, valamint termésükkel is egyaránt. Változatosan felhasználhatóak önállóan szoliterként, térelhatárolóként vagy sövényként is. Az alacsonyabb fajták akár szegélyként is jól mutatnak. Talajtakaróként szolgálhatnak olyan helyeken, ahol a magasabb fajták nem nyújtanak megfelelő takarást vagy falra, oszlopra futtatva is csodás látványt nyújtanak. A tövises cserjék védelmi céllal is felhasználhatók, emellett lombozatukkal is szépítik a környezetüket. Az ehető termésű díszcserjék bogyójukkal is díszítenek és étkezési céllal is hasznosíthatjuk őket. 

A  kert vagy ágyás megtervezésekor mindig vegyük figyelembe a növények habitusát, a végleges magasságot, szélességet, virágzási időt, így egy gyönyörű, kompakt kert lehet az eredmény. A tarka, színes levelű fajtákkal csínján bánjunk, inkább zöld lombú cserjékkel kombinálva ültessük, hogy ne keltsen zsúfolt hatást. Kompakt méretük miatt metszéssel alakíthatjuk alakjukat, formájukat a kívánt formára, méretre. 

A lombhullató vagy örökzöld fajok hatalmas fajta-és méretválasztékban kaphatóak földlabdásan, illetve a nyári időszakban konténeresen is.

mock-orange-1365920_1920.jpg
flower-3000868_1920.jpg
honeysuckle-57423_1280.jpg
444444.jpg
jasmin-3382889_1920.jpg
TermékHungaro Plant