Díszfák

12345.jpg
23456.jpg

A lombhullató díszfák kiemelkedő szerepet töltenek be a tér- és a kert hangulatának kialakításában, felhasználhatók díszparkok, utcák "zöldebbé" tételéhez. Élettartamuk kimagasló, emellett változatos alak, virág, termés, levélforma és levélszín jellemzi őket. Szél-és porvédő hatásúak és jelentős árnyékot adhatnak. 

A díszfa kiválasztásakor vegyük figyelembe a rendelkezésre álló hely méretét, a kiválasztott fa habitusát (magasság, terebélyesség, korona alakja). Körültekintő ültetéssel és megfelelő gondozással díszfánk akár több évtizedig is kertünk dísze lehet. 

Térhatároló céllal a fákat cserjékkel kombinálva is ültethetjük, de csoportosan, magányosan vagy szegélyként sorba is kerülhetnek. A díszfákat áprilistól novemberig bátran ültethetjük. 

Kertészetünkben egészen a kisebb méretektől az extra korosig a díszfák hatalmas választéka megtalálható, melyeket sor-, park-, illetve bokorfa minőségben is egyaránt megtalál nálunk. Szezontól függően választhat földlabdás, illetve konténeres díszfáink közül.

Legyen szó egy fáról, ami kertünk szívét és központját képezi, vagy utcafásításról – egyik sem jelent számunkra akadályt. Üzletünkben mindent megtalál, a legkedveltebb fajoktól - juhar (Acer), kőris (Fraxinus), hárs (Tilia), akác (Robinia), ostorfa (Celtis), lepényfa (Gleditsia), csörgőfa (Koelreuteria) stb. - a különleges, ritkaságszámba menő egyedekig.

 

TermékHungaro Plant