Díszfák

A lombhullató díszfák kiemelkedő szerepet töltenek be a tér- és a kert hangulatának kialakításában, felhasználhatók díszparkok, utcák "zöldebbé" tételéhez. Élettartamuk kimagasló, emellett változatos alak, virág, termés, levélforma és levélszín jellemzi őket. Szél-és porvédő hatásúak és jelentős árnyékot adhatnak. 

A díszfa kiválasztásakor vegyük figyelembe a rendelkezésre álló hely méretét, a kiválasztott fa habitusát (magasság, terebélyesség, korona alakja). Körültekintő ültetéssel és megfelelő gondozással díszfánk akár több évtizedig is kertünk dísze lehet. 

Térhatároló céllal a fákat cserjékkel kombinálva is ültethetjük, de csoportosan, magányosan vagy szegélyként sorba is kerülhetnek. A díszfákat áprilistól novemberig bátran ültethetjük. 

Kertészetünkben egészen a kisebb méretektől az extra korosig a díszfák hatalmas választéka megtalálható, melyeket sor-, park-, illetve bokorfa minőségben is egyaránt megtalál nálunk. Szezontól függően választhat földlabdás, illetve konténeres díszfáink közül.

pear-1877566_640.jpg
12345.jpg
peach-1939218_1920.jpg
TermékHungaro Plant